Minden 15 000 forint feletti rendelés esetén a kiszállítás INGYENES!

15 000Ft alati rendelés esetén 1524 Ft a szállítás díja.GLS futárszolgálat.

VITAMIN WEBÁRUHÁZ, FLAVIN TERMÉKEK, FLAVIN 7, FLAVIN77 ÉS EGYÉB ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK
KERESÉS:  
Minden 15 000 forint feletti rendelés esetén a kiszállítás INGYENES!
15 000Ft alati rendelés esetén 1524 Ft a szállítás díja.GLS futárszolgálat.
kulcs
Email:
Jelszó:
Szűrés
keresés
Kategória
Kosár Kosár

0 db termék
Ár: Ft

Minden 15 000 Forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes!

 

Flavin77 szirupok

 

Flavin77 szirupok

 

Flavin7 italok

 

Flavin7 italok Új

 

Életmentő flavonoidok!

Letölthető pdf. fájl

 

 

Új organikus termékcsalád

 

Süssünk -Süssünk valamit...

Süssünk?

 

 

PVG - Pecsétviaszgomba

PVG - Pecsétviaszgomba

Kurkuma kapszula

Kurkuma kapszula

 

 


Webáruház készítés - Minibolt

 

D-vitamin

D-vitamin az élet alapfeltétele

A napfény az élet alapfeltétele, nem meglepő, hogy a napfény által termelt D-vitamin az egyik legalapvetőbb, legtöbb szervre ható építőeleme az emberi szervezetnek, arnely hatással van nemcsak a csontok és az idegrendszer fejlődésére, de az immunrendszer működésére is. A magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin hiányos - ez a Szemmelweis Egyetem  l. számú Belgyógyászati Klinikájának kutatócsoportja által elvégzett első, országos, reprezentatív D-vitamin-szintmérő kutatás legfontosabb megállapítása.

D-vitamin szükséglet

Csirák

A növények magvaiból, a nedvesség és a meleg hatására óriási energíávat tör elő az új élet. A magok nagy mennyiségben tartalmaznak enzimeket, amik szükségesek egy növény felneveléséhez és anrelyek csírázáskor még inkább felszaporodnak! A legkitűnőbb enzimforrásaink a növényi csírak. A csírák vitamin-, ásványi anyag-, nyomelern- és aminosavforrásként is hasznos táplálékot jelentenek.

 

Hiánybetegség

 

Magyarországon az UV-sugárzás szintje az októbertől márciusig terjedő időszakban alacsony, emiatt az alacsony D-vitamin ellátottság (melyet főként a szabadban eltöltött időtartam, az öltözködés, a földrajzi helyzet határoz meg), különösen télen és kora tavasszal gyakori. Aki kevés időt (napi 10-15 perc intenzív napsütés elegendő) tölt a napsütésben szabadban, egész évben hajlamos lehet a D-vitamin hiány kialakulására.

D-vitamin-hiány akkor alakul ki, amikor mind a napfénynek kitettség, mind a táplálékbevitel elégtelen. A D-vitamin-hiány negatív kalciumegyensúlyhoz, csontvesztéshez, a csonttörések fokozott kockázatához vezet. Súlyos esetekben másodlagos hyperparathyreoidismust, hypophosphataemiát, proximalis izomgyengeséget és osteomalaciát eredményez, tovább növeli a csontritkulásban szenvedő egyének csonttöréseinek kockázatát. A kiegészítő D-vitamin bevitel csökkenti ezeket a kockázatokat és azok következményeit.

A D-vitamin elsődleges forrása a bőrt érő napsugárzás UV-B spektruma (ezért nem alkalmas a döntően UV-A sugarakat tartalmazó szolárium a D-vitamin pótlására).

Oszteoporózisról abban az esetben beszélünk, ha a gerinc, illetve a csípő csontdenzitási (BMD) értéke a fiatalkori csonttömeg-átlagnál 2,5 standard deviációval (SD) (-2,5 T-score) alacsonyabb, illetve ha a kórtörténetben - a BMD értéktől függetlenül - fragilitás miatti csonttörés szerepel. A növekvő szervezetben kialakuló D-vitaminhiány rachitishez, felnőttekben pedig osteomalaciához (csontlágyuláshoz) vezet.

D-vitaminhiány alakulhat ki nem megfelelő táplálkozás, malabsorptio (pl. krónikus bélbetegség, a máj biliáris cirrozisa, kiterjedt gastrointestinális rezekcio) következtében, vagy ha valaki nem tartózkodik eleget napfényen. Az ismétlődő, vagy tartós D-vitamin és kalcium hiány hátrányosan befolyásolhatja a csontszerkezetet.

12 orvosi szakmai társaság állásfoglalása a korábbi 200 NE helyett (!) 2000 nemzetközi egység bevitelét javasolja táplálékkiegészítő formájában felnőtt embernek a téli hónapokban. Mivel magzati korban a D-vitamin-ellátottság az anya vitaminszintjével arányos, a várandósság alatt különösen fontos a megfelelő pótlása. A vitamin nagy mennyiségben található tengeri halakban, a csukamájolajban, kis mennyiségben pedig a tojásban, májban fordul elő.

 

Az autoimmun betegségek közül az alacsony D-vitamin-szint növeli a reumás ízületi gyulladások, az inzulinfüggő cukorbetegség és a sclerosis multiplex kialakulásának esélyét. A D-vitamin hiánya hozzájárul a szívelégtelenség kialakulásához, súlyosbodásához, megnöveli a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kockázatát. Vesebetegségek esetén a D-vitamin-hiány kockázata fokozott. Emlőrák és vastagbéldaganatok kialakulása és lefolyása szempontjából a D-vitamin-hiány bizonyítottan rizikótényező. A máj- és epeúti betegségek fokozzák a D-vitamin-hiány kockázatát.

D-vitamin

 

D-vitamin 2000NE+BrokkolicsíraD-vitamin 2000NE+Búzacsíra

D-vitamin 2000NE+KelbimbócsíraD-vitamin 2000NE+Lenmagcsíra

D-vitamin 2000NE+LucernacsíraD-vitamin 2000NE+Napraforgócsíra

D-vitamin 2000NE+RetekcsíraD-vitamin 2000NE+Sárgarépacsíra

D-vitamin 2000NE+SpárgacsíraD-vitamin 2000NE+Tökmagcsíra

D-vitamin 2000NE+TönkölybúzacsíraD-vitamin 2000NE+Vöröskáposztacsíra

D-vitamin 2000NE+Zsázsacsíra

 

Vásárlási feltételek|Adatvédelmi szabályzat | Weblapkészítő: Avasweb Kft.